Hakaniemen kirpputori

Kiitos kaikille Hakaniemen kirpputorin kesäkauteen 2015 osallistuneille! Toivottavasti tavataan taas ensi kesänä!

Hakaniemen kirpputorin Facebook-sivu löytyy täältä.

Hakaniemen torilla järjestettiin yhteensä 16 kirpputoria touko-syyskuun aikana kesäkaudella 2015.

———————-

KIRPPUTORIN ESITTELY:

Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina torilla on Maalaismarkkinat, mutta muina sunnuntaina torin valtaavat kirpputorimyyjät aarteineen, iloinen puheensorina ja kahvin tuoksu!

Hakaniemen kirpputorilla on myyntipaikkoja noin 200 myyjälle. Kirppismyyjien lisäksi tapahtumaan ovat tervetulleita myös omia tuotteitaan myyvät käsityöläiset. Kirpputori on auki asiakkaille klo 12:00-17:00. Kirpputori tarjoaa myyjille pöydät, joiden koko on noin 150 x 75 cm. Myyntipaikan koko on tilava 3 x 2 metriä.

Kirpputorin kahvilassa on tarjolla perinteistä toriruokaa, lohikeittoa, makkaraa, hodareita, makeita herkkuja sekä vohvelibaari. Lisäksi kirpputorilla on mukana metrilakumyyjä.

Hakaniemen kirpputoria järjestävät nuoret yrittäjät Päivyt Toivonen ja Orvokki Hyytinen, jotka järjestävät myös suosittua Kattilahallin kirppistä sekä Kaapelin kirppistä. Ulkokirpputoria hyvien liikenneyhteyksien päähän on toivottu Helsingissä, ja Hakaniemen tori sopii tähän tarkoitukseen täydellisesti. Paikalle hurauttaa kätevästi metrolla, bussilla, ratikalla, pyörällä sekä kävellen. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla ja viihtyisällä torilla on käyty kauppaa jo vuodesta 1897.

Kierrätys on meille tärkeä arvo. Lisäksi haluamme kannustaa ihmisiä yhteisöllisyyteen, ja toivommekin tavaran vaihtumisen lisäksi Hakaniemen kirpputorin tulevan tärkeäksi kohtaamispaikaksi sekä myyjille että ostajille. Tervetuloa nauttimaan toritunnelmasta!

Myyjäinfo Hakaniemen kirpputorille:

VARAUDU TARVITTAESSA NÄYTTÄMÄÄN SÄHKÖPOSTIIN SAAMASI VARAUSVAHVISTUS KIRPPUTORILLA JOKO TULOSTEENA TAI MOBIILILAITTEELTASI! Verkkopankin maksukuitti ei kelpaa tarkoitukseen.

HUOM! Myyntipaikalle saa ottaa avustajia, esimerkiksi ystävän tai sukulaisen. Jos paikan vuokraaja halutaan kuitenkin kokonaan vaihtaa, on asiasta ilmoitettava sähköpostiosoitteeseen kattilahallinkirppis(at)gmail.com.

Paikalla ei voi myydä uutta tavaraa, elintarvikkeita eikä suuria määriä yksittäistä tuotetta, kuten käytettyä elektroniikkaa, yms. Järjestäjillä on oikeus poistaa tällaiset tuotteet myynnistä välittömästi. Antiikin ja vintagetavaran myynti myös suuremmissa määrin on sallittua. Jalometallituotteita saa pitää kaupan ainoastaan laissa jalometallituotteista (nro 1029/1.12.2000 ja säädös nro 1148/2000) mainituin ehdoin.

Pidätämme oikeuden vaihtaa myyntipaikkojen sijaintia olosuhteiden niin vaatiessa. Jos esimerkiksi monta vierekkäistä paikkaa jää myymättä, tiivistämme paikkoja, jotta kirpputorialue pysyy siistinä kokonaisuutena. Muutoksia tehdessämme tapahtumapäivänä otamme totta kai myyntipaikan ostajan toiveet huomioon. Ota yhteyttä järjestyksenvalvojaan, jos et ole tyytyväinen muuttuneeseen paikkasi sijaintiin!

Kirpputorin järjestäjät eivät vastaa sääolosuhteista. Tapahtuma järjestetään säästä riippumatta. Varattua paikkaa ei voi peruuttaa sään takia.

HUOM! Myyntipaikkaa ei ole mahdollista siirtää toiselle päivälle! Jos haluat vaihtaa myyntipäivää, sinun täytyy ensin perua aiempi varauksesi ja varata sitten sivuiltamme uusi paikka. Tarkemmat tiedot löydät toimitusehdoistamme.

Alueella liikkuu taskuvarkaita. Pidäthän huolta omaisuudestasi! Esimerkiksi käsilaukkua ei kannata jättää hetkeksikään vartioimatta.

MYYNTIPÄIVÄNÄ MUISTETTAVAA:

1. Tori avautuu myyjille klo 10:00. Myyntipöydät ovat valmiina paikoillaan ja numeroitu tuolloin, muttei aikaisemmin, joten ethän tule etuajassa. Jos et muista paikkasi sijaintia tai löydä paikkaasi, voit kysyä apua torin Hakaniemen hallin puoleisessa päädyssä sijaitsevasta infopisteestä ja keltaliivisiltä järjestyksenvalvojilta. Kirpputori on auki 12:00-17:00. Torilta on poistuttava viimeistään puolen tunnin kuluttua myyntiajan päättymisestä.

2. Myyntipaikan mitat ovat 3 x 2 m. Paikkaan kuuluvan myyntipöydän mitat ovat 150 x 75 cm. Pöydän viereen on mitoitettu tila vaaterekille tai muulle esillepanolle. Paikan vuokraan ei kuulu rekkiä, mutta niitä on mahdollista vuokrata paikan päältä. Lisäpöytiä voi vuokrata hintaan 6 euroa, jos pöytiä on vapaana.

3. Muistathan ottaa mukaan reilusti vaihtorahaa! Kannattaa myös ottaa pusseja asiakkaiden ostoksille, tarvittaessa pöytäliina omalle pöydälle ja henkareita omaan rekkiin. Myös peilejä on suositeltavaa tuoda, jos myyt vaikkapa koruja tai asusteita.

4. Myymättä jääneitä kirpputoritavaroita ei saa jättää torialueelle eikä kaupungin roska-astioihin, vaan myyjän on kuljetettava myymättä jääneet tavarat pois! Kirpputorin järjestäjien ei ole mahdollista viedä tavaraa kierrätykseen. Torilla on videovalvonta, ja tavaraa paikalle jättäneeltä myyjältä laskutetaan siivouskulut.

5. Kaikki myyntipäivän aikana syntyneet roskat on kuljetettava pois. Paikan päällä ei valitettavasti ole jätehuoltoa tapahtumapäivänä.

7. PARKKIOHJEET JA SAAPUMISOHJEET

Torille saavutaan Hakaniemen torikadun puolelta, Hakaniemen hallin vierestä. Auton saa pysäköidä torille vain lastauksen ja purun ajaksi. Tämän jälkeen auton voi parkkeerata lähistöllä oleville parkkialueille liikennemerkkien ohjeistuksen mukaan, esimerkiksi torin alla sijaitsevaan Arena Centerin parkkihalliin. Autoa ei voi jättää hallin edessä olevalle pysäköintialueelle. Pysäköinnintarkastajat kiertävät Hakaniemessä sunnuntaisin ja he sakottavat herkästi, joten olethan tarkka!

Myyntionnea kaikille! Tehdään yhdessä hieno ja viihtyisä tapahtuma! Kutsut kätevästi ystäväsi mukaan tapahtumaan Hakaniemen kirpputorin Facebook-sivun kautta! Jokaiselle kirpputorille löytyy oma tapahtumasivunsa.

Tervetuloa!

HAKANIEMEN KIRPPUTORIN USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Miten Hakaniemen kirpputorilta voi varata paikan?

Kirpputoripaikat varataan sähköisen varausjärjestelmämme kautta. Kirpputoripaikkoja ei voi varata sähköpostilla, puhelimitse tai Facebookin kautta.

Paljonko kirpputoripaikka maksaa?

Yksi kirpputoripaikka maksaa 27 € (sis. alv 24 %).

Minkä kokoinen paikka on?

Paikka on kooltaan noin 3 x 2 m. Hintaan kuuluvan pöydän koko on 150 x 75 cm.

Onko kirpputori säännöllinen?

Hakaniemen torilla järjestetään kuun ensimmäisinä sunnuntaina Maalaismarkkinat. Kirpputoria järjestetään kaikkina muina sunnuntaina aikavälillä 10.5.2015-27.9.2015. Poikkeuksena on juhannus, jolloin kirpputoria ei järjestetä. Hakaniemen torilla tullaan järjestämään jatkossakin kesäkaudella säännöllistä kirpputoria.

Miksi sähköpostiini ei ole vastattu?

Sähköpostiimme tulee useita sähköposteja päivässä, ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman nopeasti. Saat meiltä automaattisen vastausviestin, joka voi sisältää vastauksen kysymykseesi, ja lisää vastauksia löydät tältä sivulta.

Mistä saan tiedon muista tulevista kirpputoreista?

Tulevista tapahtumista saa nopeimmin tiedon kirpputorin kotisivun, Facebook-sivun ja sähköpostilistamme kautta. Listalle voit ilmoittautua helposti lähettämällä sähköpostin osoitteeseen kattilahallinkirppis(a)gmail.com. Kirjoita viestin otsikoksi sana ”LISTALLE”.

Voiko varaamalleni paikalle tulla useita myyjiä?

Paikalle saa tulla useampia myyjiä, mutta myyntipaikkaa tai osia siitä ei voi luovuttaa eteenpäin ilmoittamatta siitä etukäteen meille sähköpostilla osoitteeseen kattilahallinkirppis(at)gmail.com.

Voinko varata kaksi paikkaa vierekkäin?

Kaksi paikkaa saa varattua vierekkäin valitsemalla vierekkäiset pöydät varaushetkellä pudotusvalikosta.

Millaista tavaraa saan myydä?

Hakaniemen kirpputori on perinteinen kirpputori, jossa saa myydä vanhaa tavaraa, omassa käytössä olleita tuotteita sekä käsitöitä. Uuden tavaran myynti on kiellettyä. Paikalla ei voi myöskään myydä suuria määriä yksittäistä tuotetta, kuten käytettyä elektroniikkaa.

Kuka kirpputoria pyörittää?

Kirpputorin takana ovat tapahtumatuottajat ja kirpputorifanit Orvokki Hyytinen ja Päivyt Toivonen.

Saako paikan päälle jättää myymättömät tuotteet?

Valitettavasti tällä kirpputorillamme ei ole tätä vaihtoehtoa, vaan sekä myymättömät tuotteet että roskat täytyy viedä pois kirpputorilta. Tavaraa ja roskaa ei voi jättää torille, roskaamisesta saa sakon. Torilla on kameravalvonta.

Saako kirpputorille tuoda koiria?

Koirat ovat tervetulleita kirpputorillemme.